Bag Restauranten

Restaurant Udsigten

Fransk-inspireret mad med ærøske råvarer

Lokale råvarer

Der er næsten intet, der slår grøntsager lige efter de er taget op af jorden! Dén følelse prøver vi at nærme os ved at lave mad af de friskeste råvarer, fortrinsvist fra bæredygtige producenter på Ærø – så du kan være sikker på, at det meste vi serverer, maksimalt har kørt 25 km!

Udsigten

Restauranten ligger i det smukke Udsigten Marstal. Man kommer ikke meget tættere på havet uden at få våde sokker. Restauranten har vinduer med havudsigt – og er vejret godt, kan man også nyde sin mad og vin på terassen, mens man følger solnedgangen.

Gastronomi

Mennesket kan ikke overleve uden mad og drikke. Og mennesket lever lidt bedre på god vin og dejlig mad. Ærø har mange spisesteder i forskellig stil – og nu giver vi vores bud på en fortolkning af Ærø med fransk og nynordisk tilgang med fokus på velsmag i skipperbyen Marstal.

Valdemar Rømer

Med en forkærlighed for fransk gastronomi og danske råvarer i sæson slipper Valdemar sin kreativitet løs. Derfor skifter menuen dagligt afhængig af eksperimenter og inspiration fra tilgængelige råvarer fra de lokale producenter. Hver dag er der en ny hovedret på kortet – og forretter og desserter skifter også ofte.

Valdemar er udlært fra Restaurant Garopapilles i Bordeaux, som har én stjerne i Guide Michelin. Han har erfaring fra bl.a. Restaurant Grønnegade og Kødbyens Fiskebar i København, samt Les Bacchanales i Vence, som ligeledes er blevet hyldet med én michelinstjerne i 12 år.

Solbo Grønt

Solbo grønt er et bæredygtig landbrug på vej til at blive certificeret økologisk. Anne og Allan fra Søby forsyner os med de absolut bedste grøntsager – og typisk går der mindre end et døgn fra, at grøntsagerne er hevet op af jorden til du finder dem på din middagstallerken.

Casa Ghiorsi

Casa Ghiorsi er et lille økologisk landbrug, som vi blandt andet får lækre blå congo-kartofler og små spæde karotter fra. Gården er familiedrevet og arbejder på at blive biodynamiske.

Midtmarken Økologi

Midtmarken ligger lige uden for marstal by, og driver et lille hyggligt økologisk landbrug med bl.a. kartofler og dejlige jordbær – samt økologisk svineavl.

Kammerrådgården

Kammerrådgården producerer lækkert økologiske spirer samt kartofler og løg.

Ærø bryggeri

Ærø Bryggeri ligger i Rise og producerer gode økologiske øl. Mange af dem finder du på vores drikkekort. De økologiske øl er ikke at finde i butikkerne, og vi er derfor glade for at kunne tilbyde dem i vores restaurant. Særligt “Valnødden” er populær – og er også kokkens favoritøl.

Kød

Vores krav til vores producenter er ikke kun, at de producerer bæredygtigt og lokalt – men også at smagen er fantastisk. Vi modtager vores kød ferskt og frisk, så vidt muligt fra lokale gårde og bæredygtige producenter.

Fiskerne

Vi modtager friskfanget fisk fra det sydfynske øhav fanget af lokal fisker Hans Erik Stærke.